Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Dirty Nuke
Isbn: 978-91-8681-939-2
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok | 28 dygns lånetid

Dirty Nuke

Skådeplatsen är Mellanöstern med den heta syriska öknens hemligheter. Östersjön överraskar med storm och dramatik både på och under vattenytan. Regeringskansliet, Högkvarteret och säkerhetspolisen i Stockholm får en kris att hantera de aldrig kunnat drömma om.
Överstelöjtnant Lars Emtén lämnar försvaret innan han blir uppsagd. Tjänsten på svenska ambassaden i Damaskus kommer överraskande både för honom själv och hans vänner. Några av de som känner till hans verkliga uppdrag är chefen för SÄPO och några få utvalda i regeringstoppen. Under täckmantel ska Emtén identifiera personer som kan tänkas utgöra ett hot mot Sverige och svenska intressen. Till förfogande har han bl.a. CIA:s avdelning OTA (Office of Terrorism Analysis.) Terrorister har fått fotfäste i Sverige. Var finns deras cell och vilka är deras avsikter? Svaren på frågorna blir akuta.
Av en slump hamnar Emtén i en miljö där hans kunskaper sätts på hårda prov. Under sin jakt råkar han vända på stenar som leder till kidnappningar, mord och hot med kärnvapen.

Manusförfattaren Bo Rosendahl arkitekt SIR/MSA arbetar på Utrikesdepartementet. Under resor i världens alla hörn har han samlat material till den här helt osannolika historien. Alla personer och händelser i boken är uppdiktade och saknar helt verklighetsanknytning.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone