Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för I huvudet på Colin Fischer
Isbn: 978-91-6387-807-7
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: januari 2014

E-bok | 28 dygns lånetid

I huvudet på Colin Fischer

Löser brott – ett ansiktsuttryck i taget!Colin Fischer tål inte beröring. Han gillar inte färgen blå. Han använder sig av kort för att tolka ansiktsuttryck.

Colin är fjorton år och lider av Aspergers syndrom. Han gillar inte att någon rör vid honom, inte ens hans föräldrar. Han kan inte tolerera höga ljud och han har svårt att tolka ansiktsuttryck. Däremot har han ett fantastiskt minne och en extraordinär slutledningsförmåga.

När en pistol hittas i skolmatsalen, och avbryter en klasskamrats födelsedagsfirande, är Colin den enda som kan lösa fallet. Det är upp till honom att bevisa att Wayne Connelly, skolans översittare och Colins frekventa plågare, inte förde med sig vapnet till skolan. För när allt kommer omkring så hade Wayne inte glasyr på sina händer, och det var vit chokladglasyr som återfanns på den rykande pistolens handtag...

Colin Fischer är en nutida Sherlock Holmes och hans berättelse - av manusförfattarna till X-Men: First Class och Thor - är perfekt för läsare som är redo att överväga det största mysteriet av alla: vad andra människor tänker och känner.


"Att Colin även blir skolans egen Sherlock och löser ett knivigt fall ger extra skjuts på denna egensinnigt roliga roman." Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

Översättare:Nina ÖstlundLogga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone