Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Filip Collin: Jakten Medusas kryssning. Återutgivning av text från 1949
Isbn: 978-91-7863-003-5
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Filip Collin: Jakten Medusas kryssning. Återutgivning av text från 1949

Den svenske gentlemannatjuven Filip Collin behöver ta en paus från sina aktiviteter i London och nappar på en annons om en helt ny typ av lyxkryssning.
Jakten Medusa har bara 20 hytter och ska ta sina rika gäster till värmen på Kanarieöarna.

När Collin och hans kompanjon Lavertisse kliver ombord upptäcker de till sin överraskning att deras ärkefiende, detektiven Kenyon, också är med ombord.
Det är bara en fråga om tur om de båda svindlarna ska klara sig från att bli gripna – eller dödade.

Det här är en av många berättelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fängslat läsare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det här svenskarnas absoluta favoritläsning.  
 
Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis på hans egen brokiga bakgrund. Ofta uppträder Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.  

Den här texten publicerades ursprungligen år 1949 i novellsamlingen ”Herr Collins sällsamma äventyr” med titeln ”Jakten Medusas kryssning”.  

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone