Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Sherlock Holmes: Äventyret med »Gloria Scott» – Återutgivning av text från 1911
Isbn: 978-91-7863-048-6
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Sherlock Holmes: Äventyret med »Gloria Scott» – Återutgivning av text från 1911

En dag visar mästerdetektiven Sherlock Holmes det här brevet för sin kollega doktor Watson: »Den årliga jakten i grannskapet är nu åter börjad. Förste skogvaktare Hudson är hemkommen; har, berättas det, sagt de andra allt. Vi kunna rädda tuppens och er fasanhönas liv.»

Det här meddelandet var tillräckligt för att skrämma en mäktig godsägare till döds.

I ”Äventyret med »Gloria Scott»” får du veta mer om det fall som gjorde att Sherlock Holmes bestämde sig för att satsa på en karriär som detektiv.  

Det här var en av de 60 berättelser som författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930) skrev om den magnifike Sherlock Holmes. Den här berättelsen och publicerades första gången på engelska år 1893 med titeln ”The Adventure of the Gloria Scott”.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1911 i novellsamlingen ”Sherlock Holmes äventyr. Tredje samlingen” med titeln ”Gloria Scotts öde”.

Översättningen till svenska gjordes av Ellen Ryding (1862–1923). Ryding var något av en specialist på Sherlock Holmes och  översatte många av berättelserna till svenska.  

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone