Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Leo Carring: Zuleikas hämnd. Återutgivning av text från 1929
Isbn: 978-91-7863-024-0
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Leo Carring: Zuleikas hämnd. Återutgivning av text från 1929

Affärsmannen Jonas Dorm blir utsatt för hot och mystiska stölder och bevis för hans halvskumma affärer hamnar i en ligas händer.
Han anlitar privatdetektiven Leo Carring för att få tillbaka de viktiga dokumenten till vilket pris som helst.

När mästerdeckaren börjar utreda fallet upptäcker han att inte bara affärsmannens liv är hotat utan hela hans familj. Och Carring vill framför allt skydda dottern Ester som han redan hunnit bli förälskad i.

I ”Zuleikas hämnd” får du en spännande deckare om mord, otrohetsaffärer, maskerade rånare, juvelstölder, kidnappningar och blodiga bovbråk.  

Det här är en av de många romanerna om advokaten och privatdetektiven Leo Carring. Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm och ger spännande skildringar av dåtidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker efter en äventyrlig expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintals olika språk.  

Den här boken publicerades ursprungligen år 1929 med titeln ”Zuleikas hämnd. Detektivroman”.  

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.
Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en omfattande ordlista.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone