Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Kalla vingslag
Isbn: 978-91-7517-382-5
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2013

E-bok | 28 dygns lånetid

Kalla vingslag

Tomas Tor har hittat en gammal tysk bok, «Das Thor des Paradieses», som han själv har skrivit i sitt tidigare liv på 1800-talet. När han av nyfikenhet börjar översätta den, blir han mordhotad och utsatt för flera mordförsök. Under en nära-döden-upplevelse hamnar han i sitt tidigare 1800-talsliv och får kunskap till sig som han senare får nytta av. Den gamla boken innehåller farliga hemligheter som ett ordenssällskap vill komma åt.

Kriminalkommissarie Gösta Svensson anar vem som ligger bakom alla mord och mordhot med anknytning till Tomas Tor. Men den skyldige tycks alltid slingra sig undan och klara sig från att bli fast. Gösta Svensson, som värnar om rättvisan, är förtvivlad. Skall då aldrig rättvisan segra?

Tomas trotsar hoten och farorna och fortsätter det livsfarliga översättandet. Så småningom hittar han och hans gode vän, prästen Gudmar Kristenson, koder i bokens text. Dessa tycks leda till en hemlig grotta under Vatikanpalatset i Rom.

Tomas, som i grunden är en sökare, ställer tvivlande frågor till sin vän prästen, som svarar med sin teologiska kunskap men också med sitt sunda förnuft. Deras diskussioner ställer många frågor på sin spets, men svaren blir intressanta inte minst tack vare att Tomas kontrollerar dem med sin slagruta.

Är grottans existens bara ett rykte eller kommer Tomas och Gudmar med hjälp av koderna att hitta dit? Och kommer de trots motstånd från en elak påve och ett farligt brödrasällskap att slutligen finna den gåtfulla källans hemlighet?


«En i sin genre udda och spännande bok. 1800-talsberättelsen ger på ett utomordentligt sätt relief åt händelserna i nutiden. Spänningen bibehålls hela tiden.»
Inga Gunneflo


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone