Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Bandspridning : Hedy Lamarr och mobiltelefonen
Isbn: 978-91-6373-688-9
Förlag: Bokförlaget Hackspetten
Kategori:
Memoarer & Biografier IT & teknik
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok | 28 dygns lånetid

Bandspridning : Hedy Lamarr och mobiltelefonen

Hedy Lamarr var en berömd Hollywood-stjärna och den första kvinna som framträdde naken på vita duken. George Antheil var pianist och kompositör. Hur kunde det komma sig att dessa två kom att uppfinna den 3G-teknologi som används i dagens mobiltelefoner?

Hon kallades ”världens vackraste kvinna” och han ”musikens värsting” ändå fick de redan 1942 patent på den vitala radioteknik som idag går under namnet bandspridning.

Denna uppslukande bok följer Hedys och Georges händelserika och ibland skandalomsusade liv samtidigt som den berättar om radions fascinerande utveckling allt från dess tidigaste användning under Titanic-tragedin till dagens världsomspännande mobiltelefoniutbredning.

Uppdaterad 2013 representerar detta det första seriösa och djupgående försöket att lösa mysteriet med Hedys och Georges bidrag till dagens viktigaste kommunikationsteknologi. Det är en berättelse om uppfinningar och intriger som söker sig fram på vindlande vägar där vi stöter på hemlig kommunikation, vapenhandel, avantgardeliv i Paris och den stora Hollywood-drömmen, allt för att spåra hur bandspridningen utvecklats – den radioteknologi som gett oss Bluetooth, Wi-Fi och fört film in i din mobil.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone