Jump to content
The library informs: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Cover for Asbjörn Krag: Mannen med panamahatten. Återutgivning av text från 1918
Isbn: 978-91-7863-053-0
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2019

E-book | 28 days for loan

Asbjörn Krag: Mannen med panamahatten. Återutgivning av text från 1918

En detektiv på polishögkvarteret i Oslo är uttråkad och börjar prata med jourhavande befälet.
Det visar sig att en mystisk man med en panamahatt har betett sig underligt. Mitt i natten har han gått fram och tillbaka utanför en juvelerarbutik och bland annat känt på dess galler.

Nu bestämmer sig detektiven för att utreda den mystiske mannen.

Den här texten skrevs av den norske författaren Sven Elvestad (1884–1934) och publicerades under pseudonymen Stein Riverton.
Hans böcker blev snabbt mycket populära och såldes i miljonupplagor, de var framför allt storsäljare i Norge, Sverige och Tyskland.

Detektiven i den här berättelsen nämns aldrig med namn men den handlar troligen om Asbjörn Krag, en polis som senare blir en mycket berömd privatdetektiv.  
Författaren skrev mer än ett 50-tal böcker och noveller om Asbjörn Krag som framför allt löser brott i hemstaden Oslo (Kristiania). Han är en mästare i förklädnader och tvekar inte att ge sig in i strider.

Den här boken publicerades år 1918 med titeln ”Mannen med panamahatten. Detektivhistoria”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.
Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone