Jump to content
The library informs: Nu hittar du skolornas e-böcker här: http://skolbibliotek.malmo.se. Denna sida upphör den 28/2 2019.
Cover for Försvinnandet
Isbn: 978-87-2615-040-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
12 -15 years Children's books
Accessible since: May 2019

E-book | 28 days for loan

Försvinnandet

Ellen ser hur mammas och pappas bil kör iväg. Nu är hon ensam. Hon har packat väskan med det viktigaste: mobilen, en sovsäck, ett block och 2000 kronor. Nu kan hon sätta sin plan i verket.

Det var för ett år sedan som Ellens storasyster Boel och fostersyster Carina försvann. Drunkning, säger polisen, men Ellen kan inte tro det. Därför har hon bestämt sig för att rymma, nu när mamma och pappa åkt iväg till Malmö. Ellen vill ta reda på vad som egentligen hände med Boel och Carina. Hennes resa tar henne till både Stockholm och Köpenhamn och under resans gång får hon träffa flera människor från samhällets skuggsida.

"Cecilia Modig är utan tvivel en driven berättare som kan skildra miljöer och människor så att de får liv, doft och must."

-Lena Kåreland, Svenska Dagbladet

Cecilia Modig är en svensk författare och socionom. Hon har bland annat varit chef för Rädda Barnens Centrum för barn i kris och hennes böcker handlar också ofta om familjerelationer och barns upplevelser. År 1997 vann hennes bok Mörka skogen: En sommar i Ademirs liv Natur och kulturs nordiska barnbokstävling.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone